Acupuntura
Produse pe baza de plante
Cohosh negru
Canabisul si Canabinoidele
Essiac
Semintele de in
Ginseng
L-carnitina
Ciulinul(Silimarina, Silybum marianum, Armurariu)
Extractul de Vasc (Iscador, Isorel, Helixor, Iscucin, Lektinol)
PC-SPES
Sunătoare(Hypericum perforatum)
Legume selectate / supa soarelui                
                                 
Acupuntura
Acupuntura si alte modalitatati traditionale medicale chinezesti vindeca sisteme si credinte, care au evoluat in timp in diferitele culturi si parti ale lumii, pentru a fi utilizate in cancer si alte afectiuni.
Acupuntura este o parte a medicinei traditionale chinezesti utilizate de mii de ani in China sau alte tari din Asia. La pacientii cu cancer acupuntura este deobcei utilizata  pentru a ameliora simptomele, a trata efectele secundare ale terapiei si a ameliora calitatea vietii. Ea poate ajuta activitatea sistemului imun de a functiona mai bine, sa controleze greturile si varsaturile determinate de chimioterapie, si de a ameliora durerea. Acupuntura poate trata scaderea ponderala, anxietatea, depresia, insomnia, apetitul scazut si simptomele gastrointestinale(constipatie si diaree).
Acupunctura aplică ace, căldură, presiune si alte tratamente pe anumite locuri de pe piele, numite puncte de acupunctura (sau acupuncte), pentru a provoca o schimbare în functiile fizice ale corpului. Utilizarea de acupunctura face parte din medicina traditională chineză (MTC). MTC este un sistem medical care a fost folosit de mii de ani, pentru a preveni, diagnostica si trata boli.
Acupunctura se bazeaza pe credinta ca Qi (energia vitala) curge prin corp de-a lungul unei retele de căi, numite meridiane. Qi se spune ca afecteaza spiritual, emotional, mental si conditia fizica unei persoane. Potrivit MTC, Qi are două forte, yin si yang. Yin si Yang sunt forte opuse care lucrează împreună pentru a forma un întreg. Fortele  yin si yang depind unele de altele si sunt realizate ana din cealalta  într-un ciclu fără sfârsit, cum ar fi cald si rece, zi si noapte, sănătate si boală. Nimic nu este tot timpul yin sau yang, ambele existand în toate lucrurile, inclusiv in oameni. Multe dintre cele mai importante organe ale corpului sunt considerate a fi perechi yin-yang care trebuie să fie în echilibru pentru a fi sanatos. Când yin-ul si yang-ul unei persoane nu sunt în echilibru, qi poate deveni blocat. Qi blocat provoaca durere, boală sau alte probleme de sanatate. MTC utilizează acupunctura, dieta, terapie pe bază de plante, meditatie, exercitii fizice si  masajul pentru a restabili sănătatea prin deblocarea Qi si corectarea echilibrului yin si yang în cadrul persoanei.
Cele mai multi acupuncturisti din Statele Unite practică acupunctura în conformitate cu traditiile medicinei chineze. Cu toate acestea, există si alte tipuri de acupunctura, inclusiv unele utilizate pentru tratament medical, care au diferite teorii despre meridiane si locatii acupunct.
Istoria descoperirii si utilizării acupuncturii ca tratament complementar pentru cancer
Cea mai veche carte medicala cunoscuta in China (secolul al doilea i.Hr.) descrie utilizarea de ace pentru a trata probleme medicale. Utilizarea tratamentului s-a extins în alte tări din Asia si în alte regiuni ale lumii, inclusiv în Europa in anii 1700. In Statele Unite, acupunctura a fost folosit timp de aproximativ 200 ani.
Cercetari privind acupunctura a început în Statele Unite în 1976. Douăzeci de ani mai târziu, Food and Drug Administration (FDA) in SUA a aprobat acul de acupunctura ca dispozitiv medical. Multe boli sunt tratate cu acupunctura. In tratamentul cancerului, utilizarea sa principală este de a controla simptomele, incluzand următoarele:
– durere.
– oboseală.
– greata si varsaturile cauzate de chimioterapie.
– pierderea in greutate.
– anxietate.
– depresie.
– insomnie.
– scaderea poftei de mancare
– gura uscata.
– bufeurile.
– probleme nervoase.
– constipatie si diaree.
– ineficienta musculaturii gastro-intestinale (GI) pentru a mobiliza alimentele prin tractul GI dupa tratamentul chirurgical.
Pentru pacientii cu cancer, acupunctura este folosita ca terapie complementară, care este un tratament dat în plus fată de terapia conventionala (standard).
Teoria care sustine afirmatia că acupunctura este utila in tratarea cancerului
Potrivit MTC, qi poate fi deblocat cu ajutorul acupuncturii in anumite locuri de pe piele, numite acupuncte. Acupunctele sunt locuri unde meridianele vin la suprafata corpului. Există mai mult de 360 ​​de acupuncte pe corpul uman, cu acupuncte specifice pentru fiecare afectiune tratată.
Efecte fizice ce pot exista atnci cand acupunctura este utilizata la pacientii cu cancer
Acupunctura poate provoca reactii fizice in celulele nervoase, glanda hipofiza si părti ale creierului. Aceste raspunsuri pot determina organismul sa elibereze substante chimice cerebrale, proteine si hormoni care controleaza o serie de functii ale corpului. Se propune ca, în acest fel, acupunctura afecteaza tensiunea arteriala si temperatura corpului, stimulează activitatea sistemului imunitar si provoacă analgezia naturala a corpului, cum ar fi eliberarea de endorfinele.
Cum se administrează acupunctura?
Metoda de acupunctura mai cunoscuta foloseste ace. Ace din otel inoxidabil de unica folosinta, care sunt putin mai subtiri decat un fir de par uman, sunt introduse în piele, la acupuncte. Practicantul de acupunctura determină acupunctele corect pentru a le utiliza pentru problema existenta. Acele pot fi introduse prin răsucire, prin mobilizare in sus si în jos, la viteze si adâncimi diferite, încălzit, sau incarcat cu un curent electric slab. Exista si alte metode de acupunctura care nu utilizează ace.
Unele tehnici de acupunctura includ următoarele:
-acupunctura auriculară: Introducerea de ace de acupunctura la acupunctele de pe urechea externă care se potrivesc cu anumite părti ale corpului.
-electroacupunctura: O procedură în care impulsuri de curent electric slab sunt trimise prin acele de acupunctură în acupunctele în piele.
-acupunctura la punctul de declansare: introducerea de ace de acupunctura intr-un loc pe piele, care este departe de partea dureroasă a corpului. Punctele de declansare au de a face cu durerea referata, durere care nu se simte la locul leziunii, dar este transmita de-a lungul nervilor si simtita in alta parte a corpului.
-acupunctura laser: utilizarea unui fascicul laser slab in locul acului de acupunctura pentru a stimula un acupunct.
-acupunctura prin injectarea punctului: utilizarea unei seringi si ace pentru a injecta droguri, vitamine, extracte din plante sau alte fluide din organism la un acupunct.
-acupunctura prin microunde: utilizarea unui dispozitiv cu microunde atasat la un ac de acupunctura pentru a livra radiatii de microunde la un acupunct.
– Presopunctura: Un tip de terapie de masaj în care degetele sunt folosite pentru a apăsa pe un acupunct. La pacientii cu cancer, presopunctura a fost utilizata pentru a controla simptomele, cum ar fi durerea sau greată si vărsăturile.
-Moxibustion: Un tip de terapie prin căldură, în care o planta este arsa deasupra corpului ca sa încălzească un meridian,  la un acupunct si de a creste fluxul de sânge si qi. Planta poate fi plasata direct pe piele, tinuta aproape de piele timp de câteva minute, sau plasata pe vârful unui ac de acupunctura. Lămpi de căldură pot fi de asemenea utilizate pentru a încălzi acupunctele.
-Ventuza: O procedură în care o cească de sticlă rotunjita este încălzita si plasata cu susul în jos pe o suprafată a corpului, face un vid care detine cupa pe piele. Ventuzele sunt utilizate pentru a creste fluxul de sânge si qi. Se crede ca deschide porii pielii si permite toxinelor să părăsească corpul.
 Ce simt pacientii  în timpul acupuncturii?
Pacientii pot avea senzatia de intepatura în timpul acupuncturii, cunoscut sub numele de senzatia de qi, ceea ce ii face sa simta greutate, senzatie de amorteală sau furnicături.
                                               Produse pe baza de planta
 Cohosh negru
Cohosh negru este o planta perena din America de Nord. Este o substanta care se gaseste în rădăcina acestei plante si a fost utilizata pentru a trata o serie de afectiuni medicale. Black Cohosh a fost studiat pentru a calma bufeurile. Cu toate acestea, studii clinice randomizate, controlate cu placebo care au utilizat această plantă au descoperit ca Cohosh negru nu este mai bun decât un placebo(substanta inactiva) în ameliorarea bufeurilor.
Canabisul si Canabinoidele
Canabisul, de asemenea, cunoscut sub numele de marijuana, este o planta din Asia Centrală, care este cultivat în multe părti ale lumii. În Statele Unite, este o substantă controlată si este clasificata ca un agent din Lista I (un medicament cu potential crescut pentru abuz si nu de uz medical). Planta de canabis contine o răsină care contine produse chimice numite canabinoide. Canabinoidele provoca efecte adverse similare consumului de droguri in tot organismului, inclusiv sistemul nervos central si sistemul imunitar. Posibile beneficii medicale ale Cannabis  pentru persoanele cu cancer includ controlul  greaturilor si vărsăturilor, cresterea poftei de mâncare, ameliorarea durerii, precum si îmbunătătirea somnului.
Essiac
Sunt amestecuri de ceaiuri de plante dezvoltate initial în Canada. Acestea sunt comercializate la nivel mondial ca suplimente alimentare. Sustinătorii Essiac spun că acest produs poate ajuta la detoxifierea organismului, fac sistemul imunitar mai puternic, si lupta cu cancerul. Essiac a fost promovat în primul rând ca un tratament de cancer în 1920. Flor Essence a fost creat un număr de ani mai târziu.
Essiac este raportat a contine 4 plante: rădăcină de brusture, rădăcină de rubarbă indiana, măcris, Ulm(coaja interioara).
Flor Essence este raportat sa contină aceleasi 4 plante găsite în Essiac plus alte 4 plante medicinale: nasturel, ciulin, trifoi rosu, kelp(alge).
Loturi diferite de aceste amestecuri pot contine ingrediente si cantităti diferite si efectele nu pot fi întotdeauna aceeasi.
Essiac si Flor Essence sunt vândute în întreaga lume ca tonice de sănătate sau suplimente alimentare pe baza de plante. O societate vinde Flor Esentă si mai multe companii fac si vind amestecuri numite Essiac.
O asistenta medicala din Canada a început să promoveze Essiac ca un tratament de cancer în 1920. Astăzi, Essiac și Flor Essence pot fi vândute ca suplimente pe baza de plante, atâta timp cât acestea nu au pretentia de a trata sau vindeca cancerul.
În 1977, asistenta a dat formula pentru Essiac la o companie din Canada. În 1978, guvernul Canadei a permis aceastei companii sa faca studii clinice (studii de cercetare pe oameni) privind siguranta si eficacitatea Essiac.
În 1982, guvernul Canadei a retras permisiunea sa după ce a constatat că societatea nu a păstrat toate loturile de Essiac exact la fel si studiul nu a fost în conformitate cu normele adecvate pentru studii clinice. O revizuire a datelor din acest studiu incomplet nu a aratat nici o dovada clara a imbunatatirii supravietuirii la pacientii cu cancer care au luat Essiac. Rezultatele au aratat ca Essiac nu a fost toxic. La începutul anilor 1980, guvernul canadian a recenzat informatiile cu privire la 86 de pacienti cu cancer care au luat Essiac. Aceasta a fost o revizuire a rezumatelor de caz scrise de către medici; înregistrările originale ale pacientilor nu au fost revizuite. Cercetatorii au raportat că nu a fost clar dacă modificarea starii pacientilor au fost cauzata de Essiac sau altceva.
 Aceasta companie a încercat să obtina aprobare pentru Essiac ca un drog de la US Food and Drug Administration (FDA), dar nu a primit aprobare.
Sustinătorii Essiac si Flor Essence spun că, atunci când ierburile pe care le contin sunt amestecate în cantităti exacte, amestecurile fac sistemul imunitar mai puternic, au efecte anti-inflamatorii (reduce tumefactia, roseata, durerea) si prezintă o activitate anticancerigena. Anumite plante din formulele Essiac si Flor Essence s-au dovedit a avea aceste efecte, dar unele dintre aceste plante s-au dovedit, de asemenea, ca favorizeaza dezvoltarea cancerului. Unii suporteri ai Essiac recomanda ca terapia convențională (cum ar fi chimioterapia si radioterapia), sa nu  fie utilizate în acelasi timp cu Essiac pentru că ar putea împiedica Essiacul sa fie eficace.
Nu există nici o dovadă raportata in reviste stiintifice sa arăte că formulele exacte ale Essiac și Flor Essence sunt eficiente la pacientii cu cancer sau alte afectiuni, sau ca terapiile conventionale interfereaza cu efectele Essiac.
Essiac si Flor Essence sunt luate pe cale orală sub forma de ceaiuri de plante. Potrivit companiilor care fac ceaiuri, doza adecvata  de Essiac este in functie de boala  sau scopul pentru care se ia Essiac. Producatorul recomanda ca Essiac  sa se administreze timp de 12 săptămâni la rând. Producatorul de Flor Essence prevede că adultii pot lua între 30 și 360 de mililitri [1 până la 12 uncii(28-35g )] de Flor Essence ciai pe zi, in functie de nevoile individuale, si poate lua în mod continuu.
Factorii de decizie ai Essiac si Flor Esentă sustin că produsele pot fi utilizate cu alte tratamente. Unii sustinatori ai Essiac, totusi, recomanda ca pacientii sa evite orice altă terapie anticancer(cum ar fi chimioterapie sau radioterapie), atunci cand se ia Essiac, deoarece poate interfera cu functionarea sistemului imunitar si cu eficienta Essiac.
Efectele secundare raportate cauzate de Essiac sunt greata si vărsăturile. Potrivit companiei producatoare de Flor Essence, efectele secundare pot include peristaltism intestinal crescut, urinare frecventa, tumefactia ganglionara, pete pe piele, simptome asemănătoare gripei, dureri usoare de cap.
 Nu există nici o dovadă în studiile clinice ca Essiac  poate fi eficace in tratarea pacientilor cu cancer.
Studiile de laborator, pe animale si clinice cu Essiac si Flor Essence nu au raportat dovezi clare ale unui efect anticancer.
Food and Drug Administration nu a aprobat Essiac sau Flor Essence ca un tratament de cancer sau orice alta afectiune.
Companiile vind Essiac si Flor Essence ca tonice de sănătate sau suplimente alimentare pe bază de plante, pe care FDA le reglementează ca alimente, nu ca droguri.
Semintele de in
Semintele de in provin din planta “in” care face parte din genul Linum, nativa pentru zona din jurul estul Mediteranei si Indiei. Semintele de in sunt o sursă bogată de lignani si acizi grasi omega 3. Lignani găsiti în semintele de in se numesc secoisolariciresinol diglucozit(SDG) si acid alfa-linolenic (ALA). Semintele de in sunt, de asemenea, o sursă de fibre. Acestea sunt studiate în prevenirea mai multor tipuri de cancer. Semintele de in au fost, de asemenea, studiate pentru efectele lor asupra bufeurilor.
Lignani sunt un tip de fitoestrogen (planta estrogen), care, la fel ca soia, este considerat a avea efecte  estrogen agoniste-antagoniste, precum si proprietăti antioxidante. Lignani sunt transformate de bacteriile din colon la enterodiol si enterolactonă, care sunt metaboliti despre care se crede că au proprietăti fiziologice importante, cum ar fi scăderea proliferării celulare si inhibarea aromatazei, 5-alfa reductazei si activitatea 17-beta hidroxisteroizilor. Studiile pe linii celulare au demonstrat proprietăti de inhibare a aromatazei cu enterolactonă dar mai putin cu enterodiol. Se crede că aceste proprietăti pot reduce riscul de cancer sensibil la hormoni. In plus, studiile au arătat că semintle de in pot reduce nivelul de estrogen prin excretie în urină.
Ginseng
Ginseng este o planta care este utilizata pentru tratarea oboselii. Acesta poate fi luat din radacina de ginseng. Studiile cu ginseng au fost facute la pacienti fie în timpul sau după tratamentul lor pentru cancer. Pacientii care au primit ginseng au fost mai obositi decat pacientii care au primit un placebo (substantă inactivă).
Ginseng, un alt supliment popular folosit pentru a trata oboseala, a fost, de asemenea, obiectul de evaluare în studii clinice mari. Pe baza unui studiu de  faza II (de stabilirea a dozei adecvate) si a unui studiu de fază III, randomizat, controlat cu placebo a fost finalizat care a implicat 364 de pacienti cu cancer care fie primeau tratament anticancer fie au finalizat tratament anticancerigen.. Participantii au fost repartizati aleatoriu sa primeasca fie 2.000 mg de ginseng american (în special, Wisconsin ginseng), sub formă   capsulă sau un placebo. Obiectivul primar a fost schimbare în scorul de oboseala, măsurată printr-un formularul de inventariere a oboselee multidimensional. La 4 săptămâni, grupul care a primit ginseng a aratat o tendinta spre imbunatatire semnificativa, in timp ce la 8 săptămâni, a existat o diferentă clinica semnificativă in favorea grupului ce a primit ginseng. Nu au existat efecte secundare vizibile în cursul studiului, fie în interiorul grupului  sau între grupuri.
L-carnitina
L-carnitina este un supliment alimentar care este considerat a fi de ajutor in tratarea oboselii legate de cancer. L-carnitina creste energia organismului  si scade inflamatia care poate fi legata de oboseală.
L-carnitina este un supliment alimentar utilizat pe scara larga considerat a fi util pentru tratamentul CRF din cauza rolului sau in metabolismul energetic celular si capacitatea de a scădea citokinele pro-inflamatorii. Date pilot promițătoare a condus la dezvoltarea si finalizarea unui studiu mare(N = 376) de fază III într-un cadru de cooperare. Participantii cu oboseala moderata pana la severa au fost repartizati aleatoriu pentru a primi fie 10 g levocarnitine sau un placebo, timp de 4 săptămâni. Obiectivul primar a fost schimbare în oboseala medie. În ciuda cresteri nivelurilor medii de L-carnitină, nu a fost o diferentă semnificativă statistica în oboseală între brate, in ambele brate de s-a raportat îmbunătătirea obosealii în timpul studiului.
Ciulinul(Silimarina, Silybum marianum, Armurariu)
Ciulinul(armurariu) este o plantă ale cărei fructe si semințe sunt folosite pentru a face remedii pentru boli hepatice si biliare.
Ingredientul activ gasit in armurariu este silimarina, un antioxidant care, printre altele, protejează împotriva deteriorarii celulelor si stimuleaza repararea tesutului hepatic
Silimarina contine cativa compusi incluzind silybine, izosylibine, silycristina si silydianina.
Silimarina si compusul ei major silybina au fost studiate în laborator in liniile celulare si tumorile animale pentru potentialul sau de a face chimioterapia mai putin toxica si mai eficace, precum si pentru a incetini cresterea celulelor canceroase.
Silimarina este de obicei administrata sub forma de capsule sau comprimate.
Silimarina a fost studiat într-un studiu clinic pe copii cu leucemie.
Au fost raportate foarte putine efecte secundare negative din utilizarea de armurariu sau silimarina: effect laxative, greturi, dureri precordiale,
Nu se cunoaste dacă armurariu poate face medicamentele anticanceroase sau alte medicamente mai mult sau mai putin eficace daca este asociat cu ele.
Food and Drug Administration nu a aprobat utilizarea de armurariu ca tratament pentru cancer sau orice altă boala.
Ciulin este disponibil în Statele Unite, ca un supliment alimentar pe bază de plante.
Extractul de Vasc (Iscador, Isorel, Helixor, Iscucin, Lektinol)
Vascul este o planta semiparasitica care creste pe mai multe tipuri de arbori comuni, cum ar fi mar, stejar, pin si ulm.  Extractul Vascul a fost folosit inca din antichitate pentru a trata multe afectiuni.
Vascul este una dintre terapiile de  medicina complementara si alternativa cele mai larg studiate la persoanele cu cancer. În anumite tări europene, preparatele din vâsc european sunt printre cele mai prescrise medicamente pentru pacientii cu cancer.
Ingredientele din vasc care au fost studiate pentru utilitatea in tratamentul cancerului includ: alcaloizi, viscotoxine, polizaharide, lectine.
Extractul Vascul s-a aratat ca distruge celulele canceroase in laborator si  afecteaza sistemul imunitar. Cu toate acestea, există dovezi limitate că efectele vâscului cu privire la sistemul imunitar ajuta organismul sa lupte contra cancerului. Protrejeaza ADN leucocitar in vitro, inclusiv celulele care au fost expuse la chimioterapicele ce lezeaza ADN.
Extractele de vâsc sunt de obicei administrate prin injectare subcutana sau, mai rar, IV,  în cavitatea pleurală, sau în tumora.
Studiile la animale au sugerat ca vascul poate fi util în reducerea efectelor secundare ale terapiei anticancer standard, cum ar fi chimioterapie si radioterapia.
Un număr mare de studii umane, folosind vascul pentru tratarea cancerului, s-au făcut de la începutul anului 1960, dar deficiente majore în multe dintre acestea au ridicat îndoieli cu privire la concluziile lor: numar mic de pacienti, date incomplete despre pacient, nu se specifica doza de vasc administrata, probleme cu designul studiului.
Foarte putine efecte secundare nocive au fost raportate din utilizarea extract vasc: dureri si inflamatie la locul injectiei, cefalee, febra frisoane. Doze mari de vasc pot produce afectare hepatica, probleme circulatorii, tromboflebite, tumefactia ganglionilor limfatici, reactii alegice.
US Food and Drug Administration (FDA) nu a aprobat vâscul ca tratament pentru cancer sau orice altă boala..
PC-SPES
PC-SPES este un amestec patentat de opt plante. Fiecare planta folosita în PC-SPES a fost raportata ca ar avea proprietăți anti-inflamatoare, antioxidante sau anticancerigene. PC-SPES a fost retras de pe piata deoarece in unele loturi s-au gasit  medicamente în plus față de plante. Producătorul nu mai exista si PC-SPES este nu mai este fabricat.
Sunătoare(Hypericum perforatum)
Sunătoare(Hypericum perforatum)  este o planta cu flori galbene, care a fost folosita inca din antichitate pentru tratamentul afectiunilor medicale. Sunătoarea este vânduta ca un tratament pe baza de  plante pentru tratamentul depresiei. Studiile care au comparat sunătoarea cu medicamentele antidepresive standard, au demonstrat rezultate contradictorii. Sunătoarea poate modifica modul în care actionează alte medicamente, inclusiv medicamentele anticanceroase.
Sunătoare nu s-a dovedit a fi mai buna decât medicamentele antidepresive standard. Multe studii au fost efectuate pentru a compara sunătoarea cu antidepresivele, medicamentele placebo (inactive), sau ambele, si au demonstrat rezultate contradictorii.
Discutati cu medicul dumneavoastră înainte de a lua sunătoare. Se poate modifica modul în care unele dintre aceste medicamente se metabolizeaza, inclusiv medicamente anticanceroase. De asemenea, nu există standarde pentru companiile care fac sunătoare, astfel încât cantitatea de ingredient activ poate fi diferită în fiecare marca.
Legume selectate / supa soarelui
“Legume selectate” și “Supa Soarelui” sunt diferite amestecuri de legume si plante aromatice, care au fost studiate ca tratamente pentru cancer. Formele uscate si înghetate de legume selectate sunt vândute în Statele Unite, ca suplimente alimentare.
Au fost folosite următoarele versiuni:
-Amestecul original :
ciuperci Shiitake
Fasole mung.
Hedyotis diffusa.
Barbata Scutellaria (gura-lupului).
Acest amestec nu este vândut în Statele Unite ale Americii.
-Legume selectate uscate si inghetate (LSUI), un amestec uscat si inghetat de legume si ierburi vândute în Statele Unite, ca supliment alimentar. LSUI este raportat a contine următoarele ingrediente: soia, ciuperci Shiitake, fasole Mung, rosii proaspete, ceapa, usturoi, praz, linte, fructe de păducel, ceapă, ginseng, rădăcină angelica, licorice(lemn dulce), radacina de papadie, rădăcină Senega, ghimbir, masline, seminte de susan, pătrunjel.
-Legume congelate selectate (LCS), un amestec congelat de legume si ierburi proaspete, vândute în Statele Unite, ca supliment alimentar. Acesta contine aceleasi legume si ierburi ca în LCS.
Teoria este ca anumite ingrediente din legume selectate/supa soarelui poate contine fitochimicale, care au efecte anticancerigene semnificative la om. Unul dintre aceste ingrediente este ciuperca Shiitake. Lentinan, substanta obtinuta din ciuperca Shiitake, a fost folosita în Japonia pentru a trata cancerul de stomac si colon dupa interventia chirurgicala. Tratamentul cu lentinan este raportat  ca ajuta  pacientii cu cancer de stomac sa traiesca mai mult si au o mai buna calitate a vietii. Lentinan nu poate fi usor absorbit de catre organism din alimente, de aceea este de obicei administrat prin injectare. Alte substante din ciupercile Shiitake, care sunt mult mai usor de folosit de catre organism din alimente au demonstrat activitate impotriva cancerului in testele pe animale.
Legumele selectate / supa saoarelui sunt administrate ca parte din regimul alimentar. Dozele zilnice de fie 1 uncie(un gram) de LCS (amestecat cu apă sau alta supa) sau 10 uncii(grame) de LCS au fost utilizate în studiile clinice.
Nu s-au raportat efecte secundare nocive sau riscuri în utilizarea de legume selectate/ supa soarelui. Unii pacienti au prezentat balonare sau senzatia de plenitudine abdominala după masă cu legume uscate, dar pacientii care au mancat amestecul congelate nu au raportat acest lucru.
Există dovezi limitate că Legume selectate / Supa Soarelui este utila ca un tratament pentru cancer si nu exista studii clinice randomizate sau controlate efectuate.
FDA nu a aprobat nici o formă de legume selectate / supa soarelui pentru tratamentul cancerului sau orice altă afectiune. Studii clinice bine concepute, care testează amestecuri identice de legume si ierburi sunt necesare pentru a dovedi dacă Legume selectate / Supa Soarelui este utila în tratarea cancerului.