A fost introdus in SUA in anul 2001.
Descriere
Campath(alemtuzumab) este un anticorp citolitic directionat impotriva CD 52. Campath este un anticorp monoclonal umanizat(Campath-1H) obtinut prin tehnica  recobinarii ADN indreptat impotriva unei glicoproteine de suprafata celulara CD52. Campath este un anticorp IgG1 kapa. Campath se leaga la CD52, un antigen prezent pe suprafata limfocitelor B si T, a majoritatii monocitelor, macrofagelor, celuleleor NK si a unei subpopulatii de granulocite. O proportie din celulele medulare hematogene exprima nivele variabile de CD52. Mecanismul propus de actiune este liza mediata celular dependenta de anticorpi dupa legarea la suprafata celulei leucemice a  Campath. Timpul de injumatatire este de 11 ore.
Indicatii si Utilizare
            In tratamnetul Leucemiei Limfatice Cronice tip B anterior netratata sau tratata.
Dozaj si Administrare
Se recomanda premedicatie cu antihistaminice orale, difenhidramina  50 mg si acetaminofen 500-1000 mg cu 30 minute anterior administrarii drogului.
Doza recomandata este de 30 mg/zi de 3 ori pe saptamina, timp de 12 saptamini.
Se administreaza in perfuzie IV timp de 2 ore. Nu se administreaza in injectie IV in bolus. Atingerea dozei recomandate se face gradual, in 3-7 zile.incepindu-se cu doze mai mici. Se incepe cu 3 mg/zi pina ce reactiile infuzionale sunt mai mici de gradul 2. Apoi se creste la 10 mg/zi pina ce  reactiile infuzionale sunt mai mici de gradul 2. Si apoi se administreaza 30 mg/zi de 3 ori pe saptamina timp de 12 saptamini.
Forma de prezentare
Fiole cu 30 mg/1 ml. Continul flaconului se dilueaza in 100 ml de ser fiziologic sau Glucoza 5%. Se utilizeaza in 8 ore de la dilutie. Se pastreaza la temperatura camerei sau la frigider 20-80 C. Se protejeaza de lumina.
Contraindicatii
Niciuna
Atentionari si Precautii
In timpul tratamntului cu Alemtuzumab pot apare:
            Citopenii Pot apare pancitopenii serioase, fatale, hipoplazie medulara, trombocitopenie idiopatica autoimuna si anemie hemolitica autoimuna la pacientii care primesc campath. O doza mai mare de 30mg odata, sau mai mare de 90 mg pe saptamina creste incidenta pancitopeniilor.
Se recomanda efectuarea Hemogramei cu numar de leucocite si formula leucocitara, saptaminal in timpul terapiei si numarul limfocitelor CD4 dupa terapie pina la recuperarea, adica CD4 ≥ 200 celule/μl. Se intrerupe pentru reactii hematologice severe sau autoimune.
Infectii  Campath induce limfopenii prelungite si severe si creste riscul de infectie. Daca apare o infectie serioasa se retrage tratamentul pina se rezolva infectia. La pacientii care primesc Campath pot apare infectii serioase, inclusiv fatale, bacteriene, virale, fungice si cu protozoare.
Nu se administreaza vaccinuri virale vii la pacientii care au primit recent campath.
Se administreaza profilactic terapie antipneumonie cu Penumocistis jiroveci              si fata de infectii cu herpes virus.
Se administreaza Biseptol 2tb la12 ore de 3 ori pe saptamina ca profilaxie antipneumonie cu Penumocistis jiroveci si famciclovir 250 mg de 2 ori pe zi ca profilaxie herpetica. Se continua aceasta profilaxie timp de 2 luni dupa terminarea terapiei cu campath sau pana ce numarul CD4 este >200 limfocite/μl.
Reactii adverse
Cele mai frecvente reactii adverse(>10%) au fost: citopenii, reactii infuzionale, infectii cu citomegalovirus si alte infectii, greturi, varsaturi, diaree si insomnie.
In caz de reactii infuzionale(pirexie, friguri, greturi, hipotensiune, urticarie, dispnee, rash, varsaturi si bronhospasm) se administreaza corticosteroizi, adrenalina, meperidina